Actueel Nieuws


—————————————————————————————-

17 april 2023

Raadsvergadering

De gemeenteraad van Echt-Susteren vergadert op donderdag 20 april om 19.30 uur. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Echt (Nieuwe Markt 55). U bent van harte welkom om de vergadering vanaf de tribune bij te wonen.

Live volgen

De vergadering is ook live te volgen via de lokale omroep SOL2 of via de website www.echt-susteren.nl/raadsvergaderingen. Hier vindt u ook de agenda en bijlagen.

====================================================

Beperking of niet, iedereen kan sporten

14 april 2023

Aan de zijlijn staan? Mooi niet! Als wethouder Kim Leurs op dinsdagavond een kijkje komt nemen bij de Sportinstuif voor inwoners met een beperking in sporthal In de Bandert in Echt, moet ze meteen meedoen. “Vangen, mevrouw de wethouder!”

Kijkje bij de Sportinstuif

Elke dinsdag komen Harrie en Geert-Jan met de andere bewoners van het Thomashuis in Sint Joost naar de sporthal in Echt om te sporten tijdens de Sportinstuif van Bijzonder in Beweging. “Ik wil een strak lichaam”, zegt Harrie. Geert-Jan: “Dat lukt met sporten, want dat houdt je gezond.” Nico, die bij Pergamijn in Pey woont, vindt het erg leuk bij de Sportinstuif: “Ik hou van voetballen en lummelen, daarom doe ik al heel lang mee. Het is gezellig en je maakt kennis met andere mensen.”


Niemand aan de zijlijn

Het bezoek van wethouder Kim Leurs aan de Sportinstuif gaat niet ongemerkt voorbij. De muziek bij de dansactiviteit gaat direct een standje harder en Harrie geeft spontaan een serenade. Daarna mag ze meedoen met stuiteren met de bal. Zo vaak mogelijk. “Geweldig”, lacht de wethouder. “Hier sta je letterlijk niet aan de zijlijn. Het is mooi dat deze activiteit er is. Iedereen moet kunnen sporten. Of je nu een beperking hebt of niet. Het is bovendien méér dan bewegen, het sociale aspect is ook belangrijk in deze tijd van steeds meer individualisering. Je hoort ergens bij!”


Volop mogelijkheden

De gemeente Echt-Susteren werkt samen met Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg om ook inwoners met een beperking te laten sporten. Pauline Schrooten, regioconsulent Midden-Limburg van Iedereen Kan Sporten, legt uit dat de organisatieVolop mogelijkheden De gemeente Echt Susteren werkt samen met Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg om ook inwoners met een beperking te laten sporten. Pauline Schrooten, regioconsulent Midden-Limburg van Iedereen Kan Sporten, legt uit dat de organisatie zoveel mogelijk mensen koppelt aan sportverenigingen. “Het liefst laten we iedereen meedoen mmet het reguliere aanbod, of we kijken of er een passend G team is. Wil iemand sporten, maar weet hij of zij niet waar, dan kan ons Sportloket helpen. Samen kijken we naar de interesses en welke mogelijkheden er zijn. Daarbij houden we ook rekening met het vervoer.” Goed om te weten: het is ook mogelijk om via Iedereen Kan Sporten sporthulpmiddelen te lenen, zoals een sportrolstoel.


Steun voor verenigingen

Volgens Pauline is er in Echt-Susteren behoorlijk wat aanbod. De Sportinstuif, maar ook bijvoorbeeld zwemmen, paardensport, voetballen bij het G-team in Susteren, een rolstoeltennistoernooi. “We proberen zoveel mogelijk mensen naar alle activiteiten te krijgen.” Daarnaast helpt Iedereen Kan Sporten sportclubs en het speciaal onderwijs om activiteiten of evenementen voor inwoners met een beperking op te zetten of toegankelijk te maken. “Daarbij ondersteunen we ook met ‘coaching on the job’. We komen meekijken op locatie.” Wethouder Leurs: “Het is super wat er wordt gedaan door verenigingen. Vaak is er veel meer mogelijk dan we in de gaten hebben. Voor clubs én voor inwoners met een beperking.”


Meer informatie

Ontdek alle mogelijkheden rond sporten met een beperking in de gemeente Echt-Susteren op de website www.iedereenkansporten.nl.

=============================================

Schutterij St. Petrus & Paulus – Susteren

SLUITING

Vanaf heden zal de papierinzamelplaats, gelegen bij het schutterslokaal aan de Pissumerweg tot nader orde worden gesloten!

Het is er tegenwoordig zo’n puinzooi dat wij het ook niet meer krijgen bijgehouden om het voor u netjes te houden. Momenteel wordt er aan een oplossing gewerkt zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat er een net terrein ligt. Zo kan u dadelijk het papier weer fatsoenlijk in de containers komen brengen. Meer informatie hierover volgt nog.