Actueel Nieuws


Bibliotheek Echt wordt Leeswinkel

18 januari 2018
platsgebouw
Per 1 februari 2018 verhuist Bibliotheek De Domijnen vanuit het Platsgebouw in Echt naar de Bovenstestraat 11. De bibliotheek krijgt dan plek in een winkelpand om de nieuwe invulling van bibliotheek tot Leeswinkel vorm te geven.

De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat ‘’ouderwetse’’ bibliotheken niet langer aansluiten bij een uiteenlopende doelgroep. Door deze maatschappelijke veranderingen hebben bibliotheken zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Binnen De Domijnen is gekozen voor het Leeswinkelconcept dat het komende jaar in alle vestigingen uitgerold wordt. Dit betekent minder vierkante meters boeken en meer andere activiteiten rondom het thema ‘lezen, kennis & informatie’. De Leeswinkel wordt hierdoor een plek om tot rust te komen, te ontspannen en kennis te vergaren en te delen. De winkel kan ook gebruikt worden voor sociale of maatschappelijke activiteiten zoals debat en discussie, workshops, lezingen, spreekuren maar ook kindermiddagen en cursussen over computerkennis en digitale vaardigheden komen aan bod. Wethouder Peter Pustjens is erg enthousiast over deze ontwikkelingen: ‘’Ik ben blij om te zien dat de bibliotheek een nieuwe en frisse invulling krijgt, geschikt voor alle leeftijden! Daarnaast betekent deze verhuizing van de bibliotheek, dat er langzaamaan gestart kan worden met de verbouwing van het voormalig stadshuis van Echt op de Plats. Dit multifunctionele culturele centrum biedt veel toekomstmogelijkheden voor de inwoners van Echt op het gebied van kunst, cultuur, ontspanning en recreatie.’Sinds enkele weken rijden er twee Wensauto’s door de gemeente. Onlangs werden de sleutels van de wagens officieel overgedragen door gedeputeerde Mackus en de wethouders Wackers en Frische aan de voorzitter van Stichting LES dhr. Hollanders. Mensen die minder mobiel of zelfredzaam zijn kunnen zich op deze manier beter verplaatsen binnen de gemeente.

Wilt u gebruik maken van de Wensauto? Neem dan contact op met Stichting LES door de mailen naar info@st-les.nl of te bellen naar 0475 227199.

Meer weten? Kijk dan hier: http://bit.ly/2DabCJUEcht – Met ingang van 1 januari 2018 wijzigen de openingstijden van het politiebureau aan de Bandertlaan 1 in Echt. Het bureau is vanaf dat moment op maandagavond tot 20.00 uur geopend. Hiermee komt de politie meer tegemoet aan de wensen van bezoekers om ook in de avonduren aangifte te kunnen doen. Op maandagochtend is het bureau voortaan gesloten. Het PolitieServicePunt in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg blijft geopend op maandagmorgen.

Nieuwe openingstijden politiebureau Echt
Maandag: 12.00 – 20.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag: 9.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: gesloten

Openingstijden PolitieServicePunt Sint Odiliënberg
In het gemeentehuis aan de Schaapsweg 20 in Sint Odiliënberg is een PolitieServicePunt gevestigd. U kunt bij het PolitieServicePunt terecht via de balie van het gemeentehuis van maandag tot en met donderdag van 9.00 uur – 17.00 uur en vrijdag van 09.00 uur – 12.00 uur.

Aangifte op afspraak
Aangifte op het politiebureau of PolitieServicePunt kunt u doen nadat u telefonisch via 0900-8844 een afspraak hebt gemaakt. In veel gevallen kan ook via internet of telefonisch aangifte gedaan worden. Op www.politie.nl is te lezen hoe dit werkt.

Politie altijd bereikbaar
De politie is 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar. Als elke seconde telt, belt u 112. Als geen sprake is van spoed, maar u wilt wel de politie spreken, dan belt u het telefoonnummer 0900-8844.