Actueel Nieuws

Allo allo, kom jij ook naar Café René – Hèt BeleefTheater?

Luister heel erg goed want ik zeg dit slechts één keer…..

Je kunt nu een avond of middag lang genieten van de gastvrijheid van niemand minder dan René Artois. Ja echt! Zijn café opent namelijk drie dagen de deuren in het Limburgse Nieuwstadt.

Café René – Hèt BeleefTheater

Kom lachen en genieten van dit unieke BeleefTheater, vol met hilarische typetjes zoals de toondove Edith, de charmante Yvette, driftige Mimi en niet te vergeten de onnavolgbare Officier Crabtree.

De hele voorstelling lang zit je in het café (natuurlijk is de bar geopend) en spelen de scenes zich rondom de tafels af. Dus het is niet relax onderuit zakken, want als de Duisters binnen komen neemt het verhaal een verrassende wending.

Hoewel jullie te gast zijn bij René, hebben de bezetters een hee ander plan met het café en maken alles in gereedheid voor de verjaardag van Generaal von Klinkenhoven.

Voor René een behoorlijk verwarrende avond, want het verzet heeft twee Britse piloten bij hem ondergebracht en dan is er nog de salami met het kostbare schilderij “De Gevallen Madonna met de Dikke Tetten” welke samen met een vervalsing de ronde doet. En waar iedereen maar al te graag een deel van wil.

Ontmoet Her Flik tijdens een date met Helga, zing mee met muziek van Piaf en Dietrich, waag een dansje met luitenant Gruber of drink wijn met kolonel von Strohm.

Hoe het gaat aflopen? Kom kijken, schuif gezellig aan en geniet.
Tickets zijn te verkrijgen via www.tiba-adventures.nl

Vrijdag           24 mei            aanvang 19.30 (zaal open 19.00u)            try out voorstelling

€ 10,= incl borrelplank en after party

Zaterdag        25 mei            aanvang 19.00 (zaal open 18.30u)            uitverkocht

€ 15,= incl borrelplank en after party

Zondag          26 mei            aanvang 14.00 (zaal open 13.30u)            matinee

€ 15,= incl borrelplank en borrelparty

Stichting Tiba speelt tijdens deze en vele andere productie met acteurs en muzikanten uit de hele regio. Naast Nieuwstadt zijn ook Meerssen, Merkelbeek, Gangelt (D), Buchten, Roermond, Susteren, Sittard en vele andere plaatsen vertegenwoordigd. Met een cast van meer dan 25 acteurs en muzikanten beloofd Café René wervelende show te worden.

De voorstellingen wordt live begeleid door het speciaal hiervoor samengesteld combo: Ça va

Café René is een geheel eigen productie/script, het verhaal is geïnspireerd op de wereldberoemde tv serie Allo Allo.

Sluiting woning in verband met overtreding Opiumwet

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft dinsdag 12 maart 2019 een woning aan de Randenborgweg in Nieuwstadt gesloten i.v.m. een overtreding van de Opiumwet.

In de woning is op 30 januari 2019 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond uit 126 hennepplanten.De woning is gesloten van dinsdag 12 maart 2019 tot woensdag 12 juni 2019. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden deze woning en bijbehorend erf te betreden.

Burgemeester Hessels over de sluiting: “De strijd tegen illegale hennepteelt is een kwestie van de lange adem, dus we gaan daarmee door met als doel om de veiligheid in onze woonwijken te garanderen.”

De sluitingen zijn conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016 verricht.

Gemeenschapshuis in Pey

23 januari 2019

peijerhoaf in Pey

De laatste maanden is achter de schermen hard gewerkt aan de uitvoering van de gebiedsvisie in Pey. Veel vooruitgang is geboekt bij het realiseren van een gemeenschapshuis voor de inwoners van Pey genaamd het Multifunctioneel Centrum Pey (MFC). Graag informeren we de verenigingen en mogelijke gebruikers over de huidige stand van zaken en de verdere planning rondom het MFC met een bijeenkomst op maandag 28 januari om 19.30 uur in de voormalige Pejjerhaof aan de Houtstraat 7.

Het Multifunctioneel Centrum Pey

Om een gemeenschapshuis in de kern Pey te realiseren heeft de gemeente De Pejjerhaof aangekocht en getransformeerd tot ‘’Het Multifunctioneel Centrum Pey’’ (MFC). De stichting Peyerzaal heeft voorlopig het beheer en de exploitatie van het gebouw op zich genomen totdat er een eigen beheerorganisatie wordt opgericht. Op deze manier kon het gebouw meteen in gebruik worden genomen. De eerste activiteit in het nieuwe Multifunctioneel Centrum Pey heeft inmiddels plaatsgevonden.

Werkgroep nog op zoek naar hulp

Er moet nog veel geregeld worden zodat het MFC ook als een echt gemeenschapshuis kan functioneren. Daarom nodigt de werkgroep, die de voorbereidingen voor de multifunctioneel centrum doet, alle verenigingen en mogelijke toekomstige gebruikers uit om tijdens de bijeenkomst op 28 januari kennis te maken met het nieuwe gebouw en van gedachten te wisselen over zaken die bij het runnen van een gemeenschapshuis aan de orde zijn. Ook is de werkgroep op zoek naar mensen die willen meewerken om de organisatie rond het MFC verder op te bouwen. Heeft u interesse in deelname aan de werkgroep MFC Pey maar bent u verhinderd om aan de bijeenkomst deel te nemen? Dan kunt u per mail contact opnemen met de werkgroep MFC Pey via mfcpey@gmail.com.

Gebiedsvisie Pey

In 2017 heeft de gemeente de gebiedsvisie Pey vastgesteld. In deze gebiedsvisie werd naast het realiseren van een gemeenschapshuis ook een aantal andere oplossingen geschetst voor de leefbaarheid in de kern Pey te waarborgen. Zo zijn er nog projecten in ontwikkeling die belangrijk zijn voor de Lisweg, Martinusstraat, Heerweg/Kleefstraat, Wolfsberg de omgeving van het patronaat en het Chatelainplein. Hierover binnenkort meer info.