Actueel Nieuws

Echt-Susteren, 11 juli 2018

Burgemeester Hessels sluit  woning in verband met vondst hennepplanten

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft woensdag 11 juli een woning gesloten i.v.m. een overtreding van de Opiumwet. Het gaat om een woning aan de Wilhelminalaan in Susteren

De woning is voor de duur van 3 maanden gesloten. Op 2 juni 2018 is er op het adres een hennepplantage aangetroffen met in totaal 266 hennepplanten. De woning is gesloten van woensdag 11 juli 2018 tot donderdag 11 oktober 2018. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt.

De sluiting is conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016 verricht.

Foto gemeente Echt-Susteren

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft een lokaal  aan de 2e Heiweg in Echt gesloten i.v.m. een overtreding van de Opiumwet.

Het lokaal is voor de duur van 6 maanden gesloten. In het lokaal gelegen op het adres 2e Heiweg 1T  te Echt is een in werking zijnde hennepdrogerij aangetroffen met in totaal 10,224 kilogram aan gedroogde henneptoppen.

Het lokaal is van maandag 18 juni 2018 tot dinsdag 18 december 2018 gesloten. Deze sluiting is op het lokaal bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden dit lokaal te betreden.

De sluiting gebeurt conform het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016.

Controle hondenbelasting

12 juni 2018
Elk jaar vinden controles plaats op het bezit van honden. De uitvoering van deze controle gebeurt door controleurs van BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daarnaar!

Aangeven is verplicht

Ieder die één of meer honden heeft is automatisch belastingplichtig en is wettelijk verplicht hiervanaangifte te doen. Het aantal honden op een adres bepaalt de hoogte van de aanslag. Het tarief voor de hondenbelasting vindt u op de website van BsGW bij de meest gestelde vragen van de gemeente.

Grootse herdenking rond de beëindiging van Wereldoorlog I

De gemeenten Echt-Susteren (NL), Maaseik (B) en Selfkant (D) organiseren op 17 en 18 november een grootse herdenking rond de beëindiging van Wereldoorlog I met als thema ‘Van ontwapening naar ontwapenend’. Het thema staat in relatie met de aftocht en de ontwapening van de Duitse troepen vanuit Maaseik, via de grensovergang Maaseik-Echt-Susteren naar Duits grondgebied. De nadruk van de herdenking ligt dan ook op verbroedering en wederzijds begrip (‘lest we forget’).

Onderdeel van deze manifestatie is onder andere een reenactment evenement, een stoet door het centrum van Maaseik en een herdenkingsconcert uitgevoerd door muziekverenigingen uit de drie gemeenten. Tevens worden er exposities gehouden en komt er een fietsroute die de gemeenten Maaseik, Echt-Susteren en Selfkant verbindt.